Croissant-piirakka hurmaa brunssilla tai juhlissa noutopöydässä! Tästä piiraasta on helppo tuunata oaman maun mukainen, täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Pohja valmistuu kätevästi valmis-croissanttaikinasta ja täytteet ladotaan kypsän pestolla ja juustolla silatun pohjan päälle, helppoa!
Pellilliseen
piirakkaa tarvitset:
● 2 pkt Croissant-taikinaa (esim. Danorelles )
● 1 prk (120 g)
pestoa, punaista tai vihreää
● 120-150 g raastettua juustoa, esim. Mozzarella tai cheddar
tai näiden sekoitus
Täyte-ehdotuksia:
● vuonankaalia, tuoretta
basilikaa, pieniä mozzarellapalloja.
- rucolaa, parmesanlastuja, ohuita
leikkeleviipaleita
- katkarapuja, yrttejä, kirsikkatomaatteja,
kapriksia
Viimeistelyyn:
● Tuoretta
sitruunanmehua
● oliiviöljyä
● suolaa, pippuria
Avaa
croissant-taikina ja asettele se levyinä pellille leivinpaperin päälle niin että saat tasaisen
pohjan piirakalle.
○ Nipistä reunat ja "katkoviivat" tiukasti yhteen.
○ Levitä päälle pesto, ohut kerros riittää.
○ Levitä päälle juustoraaste
tasaisesti.
○ Paista 200C tasalämmöllä, uunin keskitasolla, kunnes kypsää
(juustokerroksen paksuudesta riippuen n. 13-17min.).
○Anna jäähtyä hetki ennen
täyttämistä: voit tarjoilla piiraan vielä hiukan lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
○
Leikkaa jäähtynyt piiras paloiksi (pizzaleikkuri on tässä kätevä!). Täytä piiras haluamillasi
täytteillä. Levitä täytteet piiraspohjan päälle niin, että vihreät tulevat alle ja loput
täytteet päälle. Viimeistele valuttamalla pinnalle ohuelti oliiviöljyä, puristamalla tuoretta
sitruunanmehua ja ripauksella suolaa & pippuria.
✔ Muita hyviä täytevaihtoehtoja on aurinkokuivattu tomaatti, oliivit, vuohenjuustopalat.
✔ Voit myös käyttää peston sijaan muita vaihtoehtoja, tomaattikastiketta, parmesanilla maustettua smetanaa, muita valmistahnoja, jotka kestävät kuumennusta.
📽 🎞 Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta.