Mikä olisikaan ihanampaa brunssilla tai aamiaisella kuin croissantit, kanamuna ja pekoni. Tässä ruoassa ne yhdistyvät näppärästi, ihana yllätys aamiaispöydässä myös vaikka äitien- tai isänpäivänä!
2 croissanttia (päivän
vanhat käy hyvin!)
2 kanamunaa
4 viipaletta pekonia
1 dl juustoraastetta
(Tuoretta
basilikaa)
Mustapippuria, suolaa
Halkaise croissantit pitkittäin
niin, että toinen sivu jää kiinni.
Laita croissantit uuninkestävään pieneen
vuokaan/muffinssipellin koloon ja kiepauta ympärille pekonia niin, että croissantista muodostuu
kuppi.
Riko "kuppiin" kanamuna, mausta ja ripottele päälle juustoraastetta.
Nosta 200C uuniin 15-25min. Kunnes kanamuna on halutun kypsyinen.
Viimeistele halutessasi
tuoreella basilikalla.
✔ Uuninkestävät kahvikupit
on myös kiva tapata tarjoilla annos!
✔ Jos croissantin kärjet meinaavat tummua, peitä
loppuvaiheessa foliolla