Mausteista lämpöä ja pataruoan lohdullisuutta, sitä on tämä ruoka tulvillaan. Kotoisa peruna ja jauheliha saavat uutta potkua chorizosta ja fenkolinsiemenistä , kokeile ja ihastu! Syksyn ja talven uusi suosikki, muista nauttia leivän kera, jotta saat viimeisenkin kastiketipan lautaselta.
- 2 rkl
tomaattipyrettä
- 1 paprika pieneksi pilkottuna
- 100 g jauhelihaa
- 100 g Chorizoa
pieneksi pilkottuna (ilmakuivattu)
- 4 kiinteää perunaa kuorittuna ja lohkottuna
- 2
valkosipulinkynttä hienonnettuna1 punasipuli ohuina viipaleina
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 0,5-1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 dl kermaa + hiukan
vettä/lientä
- Suolaa, pippuria
- Tuoretta basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
Kuullota ensin sipulia öljyssä
padassa.
Lisää jauheliha ruskistumaan ja hetken kuluttua chorizo.
Lisää valkosipuli,
paprika, kuivamausteet ja tomaattipyre, paahda hetki.
Mausta suolalla ja
pippurilla.
Lisää kerma ja kuuma vesi/liemi sekä perunat (nestettä tulee olla sen verran,
että perunat peittyvät juuri ja juuri kypsyäkseen).
Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla
hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista maku ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja
tarjoa smetanan kera.
✔Nestettä voi lisäillä
tarpeen mukaan, jos padan liemi jää liian ohueksi voit halutessasi suurustaa sitä.
✔Porkkana
sopii tähän myös mainiosti!
✔Fenkolin anismainen maku vahvistuu padan vetäytyessä, eli jos
annat padan tuumia seuraavaan päivään lisää sitä hiukan varovaisemmin.
Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta