topography

Chorizo-Perunapata

Mausteista lämpöä ja pataruoan lohdullisuutta, sitä on tämä ruoka tulvillaan. Kotoisa peruna ja jauheliha saavat uutta potkua chorizosta ja fenkolinsiemenistä , kokeile ja ihastu! Syksyn ja talven uusi suosikki, muista nauttia leivän kera, jotta saat viimeisenkin kastiketipan lautaselta.

information circle-sharp
Valmistusaika
45-60 min
calendar sharp
Annosmäärä
2-4
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
Gluteeniton

Aineosat

- 2 rkl tomaattipyrettä⁣
- 1 paprika pieneksi pilkottuna⁣
- 100 g jauhelihaa⁣
- 100 g Chorizoa pieneksi pilkottuna (ilmakuivattu)⁣
- 4 kiinteää perunaa kuorittuna ja lohkottuna⁣
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna⁣1 punasipuli ohuina viipaleina ⁣
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ⁣1 tl kuivattua timjamia
- ⁣0,5-1 tl fenkolinsiemeniä ⁣
- 1 dl kermaa + hiukan vettä/lientä
- ⁣Suolaa, pippuria⁣
- Tuoretta basilikaa ja/tai lehtipersiljaa

Tee näin

Kuullota ensin sipulia öljyssä padassa.
Lisää jauheliha ruskistumaan ja hetken kuluttua chorizo.
Lisää valkosipuli, paprika, kuivamausteet ja tomaattipyre, paahda hetki.
Mausta suolalla ja pippurilla.⁣⁣

Lisää kerma ja kuuma vesi/liemi sekä perunat (nestettä tulee olla sen verran, että perunat peittyvät juuri ja juuri kypsyäkseen).
Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.

⁣⁣Tarkista maku ja viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoa smetanan kera.

Vinkit

✔Nestettä voi lisäillä tarpeen mukaan, jos padan liemi jää liian ohueksi voit halutessasi suurustaa sitä.
⁣✔Porkkana sopii tähän myös mainiosti!⁣
✔Fenkolin anismainen maku vahvistuu padan vetäytyessä, eli jos annat padan tuumia seuraavaan päivään lisää sitä hiukan varovaisemmin.

Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen