Aurinkokuivatut tomaatit maustavat tämän herkullisen hummuksen. Tahinin sijaan tämä hummus syntyy kokonaisia seesaminsiemeniä makuaineena käyttäen. Syö sellaisenaan leivän päällä tai dippinä, kokeile myös pastan kanssa (oma suosikki yhdistelmäni: tämä hummus+vuohenjuusto+pasta)
* 1 sitruunan mehu
* 1
dl seesaminsiemeniä
* 2 tetraa kikherneitä (a' 300 g /tetra)
* 1-2 valkosipulinkynttä
kuorittuna
* 1 prk (n. 300 g ) aurinkokuivattuja tomaatteja
* 2-3 rkl (oliivi)öljyä
* 0,5-1,25 dl vettä
* suola, mustapippuri, chili
- Valuta kikherneet ja
aurinkokuivatut tomaatit (säästä öljy).
- Laita blenderiin valkosipuli, sitruunanmehu,
seesaminsiemenet ja aurinkokuivatut tomaatit. Surauta hienommaksi ja lisää sitten öljy.
-
Seuraavaksi lisää kikherneet ja hiukan vettä, aja tahnamaiseksi ja lisää mausteet.
- Lisää
vettä tarpeen mukaan, kunnes saavutat halutun koostumuksen. Tarkista maku.
- Säilytä valmis
hummus jääkaapissa.
✔ Käytä tehokasta
blenderiä, jotta saat seesaminsiemenet tahnamaiseksi.
✔ Muista, että valkosipulin maku
voimistuu ajan kuluessa.
✔ Käytä halutessasi öljyä, johon tomaatit on säilötty. Valitse oman
maun mukaan maustetut aurinkokuivatut tomaatit, käytän usein itse basilikalla tai balsamicolla
maustettuja