topography

Appelsiini-laskiaispullat

Raikas versio klassikosta, laskiaspullasta! Tämä pulla maustetaan jo leivottaessa appelsiininkuorella, voit käyttää myös alkuvuodesta sesongissa olevaa veriappelsiinia. Lisää herkullisuutta rakennetaan pulliin laittamalla niihin sitruksinen voisilmä ennen paistoa, nämä pullat maistuvat siis varmasti kahvipöydässä myös ilman täytettä.
Täytettä laskiaispulla kuitenkin tarvitsee ja näiden pehmeiden pullien väliin sujahtaa lemoncurdia, appelsiininsiivuja ja pehmeää kermavaahtoa, muista kurkata vinkeistä video pullien täyttämisestä!

information circle-sharp
Valmistusaika
2 h
calendar sharp
Annosmäärä
6-8 pullaa
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

SITRUSPULLAT
● 2,5 dl maitoa⁣⁣
● 1 dl hienosokeria ⁣⁣
● 1 (veri)appelsiinin hienoksi raastettu kuori⁣⁣
● 7 g kuivahiivaa (1pss)⁣⁣
● 6,5-8 dl vehnäjauhoja⁣⁣
● 100 g pehmeää voita (normaalisuolaista,  jos käytät suolatonta, lisää taikinaan ripaus suolaa)⁣⁣
● 1 kanamuna + 1tl vettä yhteen sekoitettuna, voiteluun ⁣⁣

Pullien voisilmät:⁣⁣
● 100 g voita⁣⁣
● 1 (veri)appelsiinin hienoksi raastettu⁣⁣
● (1 tl vaniljasokeria)⁣⁣
● 1-2 dl hienosokeria⁣⁣

PULLIEN TÄYTE
● Lemoncurdia
● Appelsiinin lohkoja
● pehmeää kermavaahtoa
●Tomusokeria

Tee näin

Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi. ⁣⁣
○ Sekoita kuivahiiva noin 1 dl jauhoja ja sekoita  seos maitoon. Jätä seos  hetkeksi odottamaan (5-10min) liinan alle  (hiiva aktivoituu ja alkaa kuplia). ⁣
○ Sekoita  taikinaan seuraavaksi sokeri ja appelsiininkuoriraaste sekä noin 3 desiä jauhoja. Vatkaa vellimäistä  seosta muutama minuutti jotta saat taikinaan hyvän sitkon. ⁣⁣⁣
○ Vaivaa seuraavaksi joukkoon loput jauhot, lisää ensin muutama desi ja sitten vähitellen lisää, tarpeen mukaan . Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, lisää sitten pehmeä, huoneenlämpöinen voi.  Jatka  vaivaamista kunnes voi on sekoittunut taikinan joukkoon (yleensä  lisään vielä tässä vaiheessa ripauksen jauhoja).⁣⁣
Anna taikinan kohota  peitettynä kaksinkertaiseksi, valitse lämmin, vedoton paikka.
○ Vaivaa kohonnut taikina, jaa paloiksi (ohjeella tulee 8-10 pullaa)  ja pyörittele palloiksi. Anna kohota uudestaan liinan alla, noin puolisen tuntia. ⁣
○ Voitele pullat, paina keskelle pullaa kolo  ja laita koloon nokare voita joka on maustettu (veri)appelsiininkuorella  (ja halutessasi myös vaniljasokerilla). Ripottele  päälle hienosokeria, maun mukaan. ⁣⁣
○ Paista pullia 225C uunissa tasalämmöllä, 10-15min (riippuen pullien koosta) kunnes kypsiä. ⁣
○ Anna pullien jäähtyä ennen täyttämistä.
○ Täytettä varten fileeraa appelsiinin lohkoista kalvot pois (leikkaa appelsiinistä ensin kuori pois siten että leikkaat kuoren mukana myös valkoisen osan. Leikkaa sitten lohkot irti yksitellen kalvojen välistä, tällöin saat appelsiinista siivun joka ei sisällä ollenkaan kalvoja vaan pelkkää hedelmälihaa)
Täytä pullat lemoncurdilla, appelsiinilohkoilla ja pehmeällä kermavaahdolla.
○ Halutessasi viimeistele vielä tomusokerilla.

Vinkit

✔ Kokeile perinteisen kermavaahdon sijaan ranskankermavaahtoa tai yhdistelmää molemmista! Valitse täysirasvainen ranskankerma aina vaahtoihin.
✔ Pullien voisilmän voi jättää halutessaan pois ja vain voidella pullat ja koristella esimerkiksi mantelilastuilla tai raesokerilla ennen paistoa.

✔Katso video sitruslaskiaispullista täältä!


Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen