Raikas versio
klassikosta, laskiaspullasta! Tämä pulla maustetaan jo leivottaessa appelsiininkuorella, voit käyttää myös
alkuvuodesta sesongissa olevaa veriappelsiinia. Lisää herkullisuutta rakennetaan pulliin laittamalla
niihin sitruksinen voisilmä ennen paistoa, nämä pullat maistuvat siis varmasti kahvipöydässä myös ilman
täytettä.
Täytettä laskiaispulla kuitenkin tarvitsee ja näiden pehmeiden pullien väliin sujahtaa
lemoncurdia, appelsiininsiivuja ja pehmeää kermavaahtoa, muista kurkata vinkeistä video pullien
täyttämisestä!
SITRUSPULLAT
● 2,5 dl maitoa
● 1 dl hienosokeria
● 1 (veri)appelsiinin
hienoksi raastettu kuori
● 7 g kuivahiivaa (1pss)
● 6,5-8 dl vehnäjauhoja
● 100 g
pehmeää voita (normaalisuolaista, jos käytät suolatonta, lisää taikinaan ripaus suolaa)
●
1 kanamuna + 1tl vettä yhteen sekoitettuna, voiteluun
Pullien voisilmät:
● 100 g
voita
● 1 (veri)appelsiinin hienoksi raastettu
● (1 tl vaniljasokeria)
● 1-2 dl
hienosokeria
PULLIEN TÄYTE
● Lemoncurdia
● Appelsiinin lohkoja
● pehmeää
kermavaahtoa
●Tomusokeria
Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi.
○ Sekoita
kuivahiiva noin 1 dl jauhoja ja sekoita seos maitoon. Jätä seos hetkeksi odottamaan (5-10min)
liinan alle (hiiva aktivoituu ja alkaa kuplia).
○ Sekoita taikinaan seuraavaksi
sokeri ja appelsiininkuoriraaste sekä noin 3 desiä jauhoja. Vatkaa vellimäistä seosta muutama
minuutti jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
○ Vaivaa seuraavaksi joukkoon loput
jauhot, lisää ensin muutama desi ja sitten vähitellen lisää, tarpeen mukaan . Vaivaa taikinaa
kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, lisää sitten pehmeä, huoneenlämpöinen voi.
Jatka vaivaamista kunnes voi on sekoittunut taikinan joukkoon (yleensä lisään vielä tässä
vaiheessa ripauksen jauhoja).
Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, valitse
lämmin, vedoton paikka.
○ Vaivaa kohonnut taikina, jaa paloiksi (ohjeella tulee 8-10
pullaa) ja pyörittele palloiksi. Anna kohota uudestaan liinan alla, noin puolisen tuntia.
○ Voitele pullat, paina keskelle pullaa kolo ja laita koloon nokare voita joka on
maustettu (veri)appelsiininkuorella (ja halutessasi myös vaniljasokerilla). Ripottele päälle
hienosokeria, maun mukaan.
○ Paista pullia 225C uunissa tasalämmöllä, 10-15min
(riippuen pullien koosta) kunnes kypsiä.
○ Anna pullien jäähtyä ennen
täyttämistä.
○ Täytettä varten fileeraa appelsiinin lohkoista kalvot pois (leikkaa
appelsiinistä ensin kuori pois siten että leikkaat kuoren mukana myös valkoisen osan. Leikkaa
sitten lohkot irti yksitellen kalvojen välistä, tällöin saat appelsiinista siivun joka ei sisällä
ollenkaan kalvoja vaan pelkkää hedelmälihaa)
Täytä pullat lemoncurdilla, appelsiinilohkoilla ja pehmeällä kermavaahdolla.
○ Halutessasi viimeistele vielä tomusokerilla.
✔ Kokeile perinteisen
kermavaahdon sijaan ranskankermavaahtoa tai yhdistelmää molemmista! Valitse täysirasvainen
ranskankerma aina vaahtoihin.
✔ Pullien voisilmän voi jättää halutessaan pois ja vain voidella
pullat ja koristella esimerkiksi mantelilastuilla tai raesokerilla ennen paistoa.
✔Katso video sitruslaskiaispullista täältä!