topography

Appelsiini-jogurttikakku

Tässä kakussa voimakkaan ja herkullisen appelsiinin maun tekee appelsiininkuorella maustettu sokeri!
Vuokakakku saa mehevyyttä jogurtista ja oliiviöljystä, tuloksena pehmeä ja ihanan appelsiininen kakku (inspiraationa tähän oli appelsiinivuokakakku jota söin Kreikan lomalla). Muista katsoa vinkit reseptin lopusta!
P.S. Tämä kakku maistuu myös paahdettuna parin päivän jälkeen: viipaloi kakun loppu, paahda viipaleet ja voitele. Nauti!

information circle-sharp
Valmistusaika
1 h 15 min
calendar sharp
Annosmäärä
6
ellipsis horizontal-circle-sharp
Hyvä huomioida
-

Aineosat

● 200 g sokeria, voit käyttää puolet fariinisokeria (kts. vinkit)
● 1-2 pestyn (luomu) appelsiinin hienoksi raastettu kuori  (kts. vinkit)
● 1 tl vaniljasokeria
● 2 kananmunaa
● 2,5 dl maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia
● 1,25 dl mietoa oliiviöljyä
● 200 g vehnäjauhoja
● 50 g mantelijauhoja
● 1 tl leivinjauhetta
● ripaus suolaa

Tee näin

○ Laita sokeri ja appelsiininkuoriraaste kulhoon. Hiero ainekset yhteen sormien välissä, noin minuutin ajan jotta appelsiinin maku tarttuu kunnolla sokeriin.
○ Lisää kananmunat ja vaniljasokeri ja vaahdota seos kuohkeaksi vaahdoksi.
○ Lisää öljy ja huoneenlämpöinen jogurtti, vatkaa hyvin sekaisin.
○ Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon, sekoita varovasti nostellen (älä sekoita liikaa, kakusta tulee muuten helposti liian tiivis).
○ Kaada taikina voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista 175C asteisessa uunissa tasalämmöllä alatasolla (noin 50 minuuttia) kunnes kypsää. Kokeile kypsyyttä tikulla.
○ Annan kakun jäähtyä ensin hetki vuoassa ja sitten jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Vinkit

✔ Kakusta tulee makeampi jos käytät pelkkää valkoista sokeria.
✔ Appelsiininkuoren määrä vaikuttaa maun intensiivisyyteen, itse laitan noin 1,5 appelsiinin kuoriraasteen jolloin maku on oikein voimakas, kuorta voi käyttää oman maun mukaan enemmän tai vähemmän. Appelsiinin mehua ei käytetä tähän ohjeeseen, voit hyödyntää hedelmät vaikka syömälle ne tai puristamalla ne mehuksi.
✔ Voit käyttää oliiviöljyn sijaan myös jotain muuta neutraalia öljyä.
✔ Kakkumassa on jogurtin vuoksi aika kostea, joten on tärkeää sekoittaa kuivat aineet varoen ja  paistaa kakku kypsäksi asti, tällöin lopputulos on kuohkea eikä liian tiivis.

Lisää sisältöä

Pienennä ruokahävikkiä

Joulupöydän herkut

Ruokaohjeita arjen kiireeseen