Voileipäkakku ruukussa (katkaraputäyte)

Voileipäkakku ruukussa (katkaraputäyte)

Retroklassikko parhaimmillaan: voileipäkakku! Rakenna vaihteeksi voileipäkakku kulhoon, näppärä vieminen tai helposti kuljetettava piknik-eväs. Kaksi ihanaa täytettä, katkarapu ja kanamuna,  tekevät tästä katkarapukakusta mehevän ja raikkaan tarjottavan.

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

45 min + vetäytyminen

Ohjeella

Annoksien määrä

4-6 annosta

bulb outline

Hyvä huomioida

-

✔ 1 pieni paketti paahto- tai vuokaleipää
✔ 2 dl laimeaa kalalientä + 1/2 sitruunan mehu

Täyte 1
✔ 200g katkarapuja (pakaste, sulatettuna ja valutettuna)
✔ 0,5 dl smetanaa
✔ 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
✔ 1 rkl majoneesia
✔ hienonnettua tilliä, sitruunan kuorta/mehua, suolaa, mustapippuria

Täyte 2
✔ 3 kpl kovaksi keitettyjä kanamunia
✔ 0,5 dl ranskankermaa
✔ 1 rkl majoneesia
✔ hienonnettua (lehti) persiljaa, suolaa, mustapippuria

Kuorrutus
✔ 0,75dl smetanaa
✔ 0,75dl majoneesia
✔ suolaa, sitruunaa

✔ koristeluun esim. yrttejä, keitettyjä kanamunia ja katkarapuja

✔ Laita kulhon pohjimmaiseksi leipäpala (leikkaa reunat pois) ja kostuta kalaliemen + sitruunan seoksella.
✔ Sekoita täyte 1 ainekset keskenään, hienonna rapuja halutessasi veitsellä.
✔ Sekoita täyte 2 ainekset keskenään, hienonnna kanamunat haarukalla.
✔ Laita ensimmäiseksi kerrokseksi katkaraputäytettä, seuraavaksi leipäkerros + kostutus. Seuraavaksi munatäyte, sitten leipäkerros + kostutus, vielä yksi kerros katkaraputäytettä ja viimeiseksi leipäkerros + kostutus.
✔ Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä pinnalle, koristele maun mukaan.

Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään pari tuntia.

✔ Ohje riittää kahteen soppakulhon kokoiseen kulhoon, tai useampaan kuvan mukaiseen pienempään.
✔ Jos teet kakun kulhon sijaan kakkuna, tee kuorrutetta reilummin.
✔ Kanamunatäytteen persiljan voi korvata basilikalla, ihana yhdistelmä!
✔ Kulhoon tehtynä kakku on helppo viedä lahjaksi tai ottaa piknikille mukaan.
✔ Katso täältä miten hyödyntää leivänreunat!