Tsatsiki-salaattipiirakka

Tsatsiki-salaattipiirakka

Raikas salaattipiirakka rukiisella pohjalla! Tämän näyttävän piiraan voi valmistella kokonaan etukäteen, mutta kasaaminen kannattaa jättää hetkeen ennen tarjoilua. Kevyt vaihtoehto lounaaksi tai juhlapöytään! Upean kasviskimaran alla lepää raikas tsatsiki, johon täyteteläisyyttä jogurtin rinnalle tuo valutettu kermaviili!
Tämä ohje on tehty alunperin osana kaupallista yhteistyötä Fredman Groupin kanssa.

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

1h 30 min + täytteen valuttaminen väh. 2h.

Annoksien määrä

Annoksien määrä

6-8 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Kasvis

POHJA
150g voita
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl paahdettuja vehnäalkioita tai -leseitä
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1-3 rkl kylmää vettä

TÄYTE
200 g kermaviiliä
200 g (n. 2 dl) kreikkalaista jogurttia (kevyt, n. 2% rasvaa)
200 g fetaa
1/2 nippua tilliä
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria
(suodatinpussi)

PÄÄLLE
1 kurkku, siemenet poistettuna
1-2 isoa paprikaa tai 4-7 pientä
kourallinen kirsikkatomaatteja, siemenet poistettuna
tilliä, fetaa, oliiviöljyä

- Valmista pohja ajamalla kylmä voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi yleiskoneessa (tai käsin nyppien).
- Lisää kylmä vesi ja sekoita vain sen verran, että seos muodostaa taikinan. Anna levätä viileässä 30min.
- Kaulitse n. 22cm vuoan pohjalle ja reunoille, paista 200C uunin alatasolla kypsäksi, n. 15-20min.

- Laita suodatinpussi siivilään ja siihen kermaviili ja jogurtti. Anna valua vähintään 2h tai yön yli.

- Murusta feta, jätä pieni määrä piirakan päälle ripoteltavaksi. Hienonna tilli, jätä muutama oksa piirakan päälle koristeeksi.

- Sekoita valuneeseen kermaviili-jogurtti seokseen feta ja tilli, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

- Leikkaa kasvikset haluamaasi muotoon pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi.

- Levitä täysin jäähtyneen pohjalle ensin täyte ja sen päälle kasvikset, fetamuru, tilli ja viimeiseksi valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Tarjoile.

Voit myös käyttää kaupan valmispohjaa. Kypsennä tällöin ohjeen mukaan.
- Vaihtele kasviksia sesongin mukaan!