Ruislastut | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Ruislatut

Jos ruispalat (tai muu vastaava ruisleipä) pääsee kuivahtamaan, tai tiedät ettei koko pussia ehdi syödä ja pakkaseen ei mahdu, tee näitä ruislastuja! ⁣Naposteluun tai krutonkien korvaajaksi keittoon tai salaattiin, näihin tulee himo!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

45 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Kasvis

* 50 g pecorinoa hienoksi raastettuna (tai vastaavaa juustoa)⁣
* muutama oksa tuoretta timjamia riivittynä (tai 1-2tl kuivattua)⁣
* 75 g voita sulatettuna⁣
* n. 400 g ruispaloja viipaleiksi leikattuna (n. 2/3 isosta pussista)⁣

Sekoita sula voi, juusto ja timjami hyvin sekaisin ruislastujen kanssa isossa kulhossa. ⁣

Levitä leivinpaperin päälle tasaisesti, käytä kahta peltiä jos et jaksa sekoittaa lastuja montaa kertaa paiston aikana.⁣

Paista 175C uunissa keskitasolla 20-30min. Tasalämmöllä, sekoittele tarpeen mukaan. Vahdi viimeiset minuutit tarkasti, etteivät lastut pala.

Anna jäähtyä ja kuivua kokonaan ennen purkitusta.⁣