Possuragu | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Possuragu

Klassisesti maustettu possu saa lisämakua mukaan laitetuista juustonkannikoista. Tätä possua syötiin meillä spaghetin kanssa (paljon parmesania päälle!), uunivuokaan kerrostettuna perunamuusin kanssa, quasedillan välissä.. Isosta satsista saa monta ruokaa. Possu muhii meheväksi uunissa, joten lieden vierellä ei tarvitse viettää kuin hetki, täydellistä!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

6h

Annoksien määrä

Annoksien määrä

6-12 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Gluteeniton

2 kg possun potkalihaa⁣
3-4 tuoretta tomaattia lohkottuna⁣
2 sipulia pilkottuna⁣
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna⁣
2 porkkanaa pieneksi pilkottuna ⁣
3 rkl tomaattipyreetä⁣
400 g tomaattimurskaa⁣
0,25-0,5 dl soijaa ⁣
1 rkl kuivattua basilikaa⁣
1 rkl kuivattua timjamia⁣
1-2 laakerinlehteä⁣
(3-5 parmesanin/pecorinon kannikkaa)⁣
Suolaa, pippuria

Ruskista potkaliha, mausta suolalla & pippurilla, nosta uunivuokaan. Kuullota samassa pannussa kasvikset, lisää tomaattipyree, kuivamausteet, soija ja tomaattimurska. Kuumenna ja lisää lihojen päälle. ⁣

Sekoita joukkoon parmesankannat ja lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Jos et käytä juuston kannikoita, käytä veden sijaan lihalientä. Nosta 125C uuniin ja anna hautua 4-6h, kunnes liha pysyy vielä kasassa, mutta hajoaa helposti haarukalla. ⁣

Nosta lihat liemestä ja anna nesteen kiehua kasaan 15-30min, revi liha ja lisää joukkoon. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan esim. Pastan kanssa tai mausta/tuunaa osaksi muita ruokia.

- Tätä possua syötiin spaghetin kanssa (paljon parmesania päälle!), uunivuokaan kerrostettuna perunamuusin kanssa, quasedillan välissä.. Isosta satsista saa monta ruokaa!

📽  🎞  Parmesan-kantoja voi hyödyntää myös esimerkiksi uunissa haudutetussa jauhelihakastikkeessa! Katso kaikki vaiheet täältä!
📽  🎞  (ja reseptin tähän löydät täältä!).