Porkkananaatti-Pesto | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Porkkananaatti-Pesto

Naattiporkkanat, kesän ihanat rapeat naposteltavat! Osta luomuporkkanoita ja hyödynnä naatit maukkaaseen pestoon, upea yhdistelmä syntyy yhdessä suolapähkinöiden ja sitruunan kanssa!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

15 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

2-4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Kasvis

* n. 3-4dl luomu naattiporkkanoiden vihreää lehtiosaa hienonnettuna
* 0,75dl suolapähkinöitä rouhittuna
* 1-2 valkosipulinkynttä
* 1 sitruunan mehu (+ kuorta)
* Oliiviöljyä, 1-3dl, riippuen peston käyttötarkoituksesta
* 1-2 dl pecorinoa hienoksi raastettuna
* suolaa & pippuria

- Hienonna yleiskoneessa leikkuuterällä, tehokkaalla sauvasekoittimella tai huhmareessa ensin naatteja, pähkinöitä ja valkosipuli.
- Lisää sitruunan mehu ja halutessasi raastettua kuorta sekä öljyä vähän kerrallaan.
- Lisää lopuksi juusto ja mausta suolalla ja pippurilla

✔ Ohje on aika summittainen, koska naatit maistuvat aina hiukan erilaisilta. Kannattaa joka välissä maistella ja hienosäätää sen mukaan.
✔ Naateissa on persiljamainen maku, mukaan sopii siis heittää myös yrttejä. Omia suosikkeja tähän lisättäväksi on minttu ja lehtipersilja.
✔ Käytä maukasta oliiviöljyä ja säädä sen määrää käyttötarkoituksen mukaan. Esim. jos käytän pestoa leivän päälle, jätän sen aina hiukan paksummaksi.
✔Suolapähkinät voi korvata muilla pähkinöillä, mm. cashewpähkinät tekevät pestosta ihanan kermaisen

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Instagram-kohokohdista!