Näkkileipä | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Näkkileipä

Rapeaa ja maukasta, naposteluun tai iltapalaksi! Ihana itsetehty näkkileipä kruunaa myös juustotarjottimen ja on erittäin helppo tehdä. Taikina syntyy nopeasti käsin tai yleiskoneen avulla. Näihin jää koukkuun!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

30min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Kasvis

2 dl vehnäjauhoja⁣
1,5 dl ruisjauhoja⁣
2 rkl voita sulatettuna⁣
Suolaa⁣
1,25 dl vettä⁣

Voiteluun vettä⁣
Pinnalle sormisuolaa tai siemeniä⁣

○ Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja sekoita nopeasti ryynimäiseksi.⁣
Lisää vesi koko ajan sekoittaen, lisää ensin 2/3, et välttämättä tarvitse kaikkea. Sekoita nopeasti taikinaksi. Anna levätä kelmun alla 10min. ⁣

Ota taikinaa pieniä paloja kerrallaan ja kaulitse suoraan leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi.
Muodolla ei ole väliä, mutta pyri tekemään samankokoista/muotoista palaa samalle pellille.

Voitele vedellä ja ripottele päälle haluamasi päällinen (voit myös vain voidella leivät). Paista 225C uunissa keskitasolla 4-8min. Murra paloiksi vielä hiukan lämpiminä.⁣