Kyssäkaali-kookoskeitto | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Kyssäkaali-kookoskeitto

Rapea kyssäkaali pääsi yhdessä mm. inkiväärin ja pinaatin kanssa maukkaaseen kookosliemeen. Tämän vegaanisen keiton voi halutessaan tuunata omalla suosikkiproteiinillaan tai nauttia sellaisenaan kevyenä lounaana. Kotoisa kyssäkaali sopii mainiosti näihin aasialaisiin makuihin!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

45 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

2-4 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Vegaaninen, maidoton, gluteeniton

● 1 isohko kyssäkaali kuorittuna ja tikuiksi leikattuna⁣
● 1 punasipuli tikuiksi leikattuna ⁣
● n. 2-3 cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna ⁣
● 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna ⁣
● 1 chili viipaloituna⁣
● 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa (säilyke)⁣
● 1 rkl kalakastiketta (vegaaninen)⁣
● Soijaa maun mukaan⁣
● 2 dl kookoskermaa⁣
● 2-3 dl vettä⁣
● Kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna⁣
● N. 100 g (baby)pinaattia⁣

Tarjoiluun
● Riisinuudeleita⁣
● Sitruunaa⁣

➤ Kuullota sipulia ja kyssäkaalia öljyssä kunnes ne pehmenevät, älä ruskista.
➤ Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja jatka kuullottamista vielä minuutti-kaksi.⁣

➤ Lisää sitruunaruoho, kalakastike, soijaa (sitä voi lisätä myös myöhemmin, yleensä aloitan parilla ruokalusikallisella).
➤ Lisää kookoskerma ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15-30min.
➤ Lisää tomaatit ja pinaatti, kiehauta ja tarkista maku.⁣

➤ Tarjoa riisinuudeleiden kera ja viimeistele annos tuoreella sitruunamehulla.

✔ Voit lisätä keittoon kypsää proteiinia samaan aikaan pinaatin ja tomaatin kanssa. ⁣Korianteri sopii tähän myös hyvin!
✔ Valitse chilin tulisuus ja se jätätkö siemenet siihen oman maun mukaan.⁣
✔ Jos annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, käytä tavallista kalakastiketta

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -vaiheet Kaviaarista arkeen Instagramista!