Karamellisoitu lanttu ja vuohenjuusto pannu

Karamellisoitu lanttu ja vuohenjuusto pannu

Täydellinen lämmin salaatti tai lisuke! Karamellisoitua lanttua, vuohenjuustoa ja rapeita krutonkeja.
Kuka sanoi, että lanttu kuuluu vain laatikkoon!

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

30 min

Annoksien määrä

Annoksien määrä

2 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Kasvis

* 2 pientä lanttua, yhteensä n. 500 g
* 1 kiekko vuohenjuustoa (n. 100 g)
* 1 (salotti)sipuli
* 1 valkosipulinkynsi * 25 g voita (pari rkl)
* kourallinen krutonkeja
* hunajaa, suolaa & pippuria
(* pilkottuja kevätsipulin varsia tai tuoreita yrttejä, esim. Lehtipersiljaa)

- Kuori ja kuutioi lanttu. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi "veneiksi". Kuori valkosipulinkynsi ja jätä se kokonaiseksi.
- Kuumenna voi pannussa, lisää lanttu ja sipulit ja anna paistua hiukan keskilämpöä kovemmalla kunnes pinta on kauniin karamellisoitunut ja lanttu napakan pehmeää (voi saa ruskistua, mutta varo ettei se pala).

- Lisää puolet vuohenjuustosta ja krutongit, anna olla vielä hetki liedellä jotta juusto hiukan sulaa ja krutongit maustuvat.
- Mausta suolalla ja pippurilla, lisää loppu vuohenjuusto nokareina (ja kevätsipulinvarret/yrtit).
- Valuta päälle hiukan hunajaa, tarjoa heti tai huoneenlämpöisenä.

✔ Krutongit voi halutessaan korvata panko-korppujauhoilla.