Juustoinen pataleipä | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Juustoinen pataleipä

Pataleipä herkkusuille! Reilusti juustoa sisältä pataleipä valmistuu yhtä helposti kuin pataleivät aina: Sekoita taikina (ei tarvitse vaivata!), anna sen levätä yön yli. Kruunaa se vielä aamulla tuoreella basilikalla ja paista aamulla, täydellistä aamupalalle tai brunssille! Kokeile myös eri juustoja ja yrttejä, tee leivästä oman makusi mukainen.

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

1 h + kohotus yön yli

Annoksien määrä

Annoksien määrä

4-6 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

-

7 dl vehnäjauhoja ⁣(1-2 dl voi korvata ohrajauhoilla)
●  1 tl kuivahiivaa ⁣
●  1 tl suolaa ⁣
●  0,5 dl oliiviöljyä ⁣
● 3 dl vettä (huoneenlämpöistä)⁣
● 2,5-3 dl juustoraastetta⁣ (esimerkiksi yhdistelmä parmesania ja cheddaria)
● 1/2 ruukkua basilikaa.⁣

Sekoita jauhoihin suola ja kuivahiiva. Lisää öljy ja vesi, sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat (tarvittaessa lisää 1-3 rkl vettä jos seos vaikuttaa liian kuivalta). Kääntele joukkoon lopuksi juustoraaste. Peitä kelmulla ja liinalla ja anna levätä huoneenlämmössä yön yli. ⁣

○ Laita (valurauta)pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 225 C. Käytä hiukan jauhoja apuna ja kääntele kohonnut taikina leivän muotoon, kääntele samalla taikinan sekaan (halutessasi hienonnettu) basilika. Älä vaivaa taikinaa liikaa (taikinan on tarkoituskin olla aika pehmeää). ⁣

○ Ota kuuma pata uunista, laita taikina pataan ja paista ensin kansi kiinni 30 min ja lopuksi ilman kantta 15 min. ⁣(tarpeen mukaanvoit pidentää hiukan aikaa, jos leipä ei ole vielä kypsä)

○ Anna leivän jäähtyä padassa muuta minuutti, kumoa se sen jälkeen pois padasta jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan saman päivän aikana.⁣

Käytä erilaisten juustojen sekoitusta, kermaiset juustot kannattaa raastaa karkeaksi ja kovemmat pienellä terällä: näin saat juuston maun leviämään kautta taikinan. ⁣

📽  🎞  Löydät tämän reseptin step-by-step -videona Instagram-postauksesta. ⤵️