Gluteeniton Suklaakakku | Ruokaohje | Kaviaarista arkeen.

Gluteeniton Suklaakakku

Tämä ei ole mikään tavallinen suklaakakku: Hyödynsin reseptissä ylijäänyttä perunamuusia (huom. suolaton) tuomaan kakkuun mehevyyttä ja kiinteyttä. Näin sain onnistumaan upean korkean ja tuhdin suklaisen kakun gluteenittomana. Kuka voisi vastustaa suklaakakkua?

Ruoan yhteenlaskettu valmistusaika

Valmistusaika

1h 15 min
+ vetäytyminen ja kuorrutus 1vrk

Annoksien määrä

Annoksien määrä

8-12 annosta

Hyvä huomioida

Hyvä huomioida

Gluteeniton

3 dl fariinisokeria⁣
0,5 dl hienoa sokeria ⁣
1,5 tl ruokasoodaa ⁣
1 tl vaniljasokeria⁣
4 dl gluteenitonta jauhoseosta ⁣
2 dl sileää perunamuusia ⁣
125 g pehmeää voita⁣
125 g tummaa suklaata sulatettuna (70-80%)⁣
1,5 dl maustamatonta jogurttia ⁣
2 kanamunaa

KUORRUTUS:
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet, myös sokerit, hyvin keskenään sekaisin.

Lisää voi, jäähtynyt suklaa ja muusi.
Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa (tässä menee hetki).
Lisää seokseen keskenään sekoitetut jogurtti ja kanamunat hitaasti koko ajan vatkaten.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (20 cm), paista 175C alatasolla 35-50min. Varo paistamasta liikaa, että kakku ei kuivu. Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.⁣

Kuorrutusta varten rouhi suklaa ja kaada päälle kuuma kerma. Anna seistä hetken ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute kylmän kakun päälle ja anna aina hetken jähmettyä jotta kuorrute pysyy eikä valu liikaa reunoja pitkin.

Anna vielä vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.

✔ Voit tehdä kakun matalampana, tämä vaikuttaa paistoaikaan ja kuorrutetta saattaa tarvita enemmän. ⁣
✔ Älä käytä maustettua tai voimakkaasti suolattua muusia.⁣
✔ Voit halutessasi kostuttaa kakkua ennen kuorrutuksen lisäämistä jos se vaikuttaa kuivalta tai haluat siihen lisä makua/mehevyyttä.